Bagrunden

 

lekoForhistorie og frem til i dag

Personal Pattern er baseret på Vilar Softs CAD Leko system, der har været anvendt i beklædningsindustrien i over 20 år. De mønstre som nu markedsføres af Cd-Snitmønstre, er specielt tilrettelagt for hobbysyere.

Vilar Soft Ltd. blev grundlagt i 1989 og har lige siden arbejdet med at udvikle software til syindustrien. De mange år med at designe tøj på computer har givet en indgående viden, som har været af uvurderlig betydning, når der skulle udvikles nye versioner af systemet.

De fleste af firmaets specialister er tøjdesignere, og der er derigennem opbygget et  grundigt kendskab til designeres behov.

Flagskibet er CAD Leko, som er et meget omfangsrigt konstruktionsprogram til professionelle. Med CAD Leko bliver nye snitmønstre fremstillet, og de eksisterende ændret og tilpasset.

Nye versioner af CAD Leko hænger sammen med tidligere versioner, samtidig med at de indeholder mange flere muligheder og detaljer i deres virkemåde. Dette fører systemet og dets brugere til nye højder. Nye metoder sætter brugerne i stand til at få større bredde i størrelserne (fra XS til XXL).

Tilgangen til systemudviklingen har vist sig at være rigtig og brugervenlig, og andre CAD-programmer følger disse principper. Næsten al ny software til fremstilling af mønstre tillader flere muligheder til at skabe og til at gemme på flere forskellige sprog.

Således bliver den mest avancerede teknologi også brugt af hobbyskræddere i flere lande. Systemet bliver stadig mere populært, og bruges nu så forskellige steder som for eksempel Tyskland, Norge, Italien, Rusland, Bulgarien og USA.