Syværksted

fffSyværkstedet

Er syning din hobby eller måske endda din passion? Syr du så ofte, tiden tillader det, og gerne til familien og vennerne?

Af og til er det rart med ny inspiration og gode idéer. Det er måske en idé at deltage på et sykursus, hvor du lærer nye teknikker og blive rettet i dårlige vaner. Eller måske er du nybegynder og har brug for hjælp til at komme videre.

Her på siden kan du finde inspiration, gode idéer og hjælp til at komme videre, brug menu til højre. Du er også velkommen til at kontakte os for rådgivning.

Se i galleriet vores egne og brugernes resultater. Også her kan du samle inspiration til modeller, mønstre og stoffer. Har du syet en model, som du gerne vil vise os og resten af syverden, er du også velkommen til at sende et billede til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. . Så ender du måske i vores galleri!

Vi håber, at du vil lade dig inspirere, og vi modtager gerne input fra dig om nye sytendenser mv.

Olga

 

Yvonne-hat

floppy hat Bridgette BardetSyet Yvonne-hat

retro 70 hat

Denne hat var ganske udbredt i halvfjerdserne og bliver blandt andet brugt af Yvonne fra Olsen-Banden. At hun har lagt navn til hatten skyldes måske at de populære Olsen-Banden film stadigvæk lever, mens halvfjerdserne i øvrigt for længst er forbi.

Til venstre ses Brigitte Bardot med en floppy hat, og nedenfor ses et billede fra Olsen-Banden på de bonede gulve fra 2010. Hattens særlige forbindelse med Yvonne ses ved, at hun i denne nye animationsfilm er udstyret med sådan en hat.

Hattene fandtes både i en filtet og i en syet version. Pulden kunne være udformet på flere forskellige måder. Se mønstertegning til en syet model ved at klikke på læs mere ...

olsen banden

Læs mere…

Én model - 21 kjoler

5907 sy kjoleÉn model - 21 kjoler

Kjole med mange mulighed

Der er nok ingen, der kan nu finde ud af, hvem der først fik den ide. Vi kan spore den tilbage til 70'erne, hvor modellen figurerer i flere kvindeblade (se billedet nedenunder).  Det er en enkel og genial løsning for hende, der kun har kort tid til at skabe en spændende model, der skal kunne bruges i flere sammenhæng. Til stævnemøde, på ferie, på arbejde og til fest. Den kan bindes i mange variationer.

 

Der findes utroligt mange muligheder for at binde den kjole. Det er både sjovt, praktisk, nemt og hurtigt. Du kan bestille mønster til modelen 5907 i butikken.

Læs mere…

Pep en klassiker op

5101Pep en klassiker op

Hvis du synes at klassiske modeller er kedelige, kan du prøve at anlægge en ny vinkel.

Et mønster er kun et redskab, et hjælpemiddel, til at du kan udtrykke din fantasi.

Hvis du udnytter mønstret kreativt, kan du forvandle en enkelt og "gammeldags" model til noget spændende og frisk.

 

Læs mere

Stretchstoffer med luv: velour og frotté (*)

stretchveloureSådan arbejder du med stretchstoffer med luv.

Du kan bruge strækvelour og -frotté til hyggesæt, kjoler, bukser og trøjer til både børnene og de voksne. Hvis du kan lide at klæde dig i bløde tekstiler, vil kan beklædning i strækvelour eller frottéstof anbefales.

Når du arbejder med velour og frotté med stræk i, skal du huske nogle enkle regler for at opnå det bedste resultat:

Modeller: jersey cd'erne og symønstre enkeltvis i jersey,
eksempelvis bluse 4097 eller buksedragt 4035Kjole 4066 er syet i stretch velour samt chiffon - en hurtig løsning med et flot resultat.

 

Læs mere

Buksergylp, lynlås (*) (**)

sy lynlås bukserSådan syr du lynlås i bukser

Gylplukning med lynlås, der er standard i herrebukser, anvendes sædvanligvis også i bukser til damer. Gylplukningen i damebukser overlapper normalt fra højre mod venstre.

cd 32, Bukser
Symønstre bukser enekeltvis

 

 

Læs mere

Krave med blondekant (*)

sy rundkraveSådan syr du flad krave med blondekant

Flad krave lægger sig fra halsudskæringen og ud efter. Flad krave kan sysi et enkelt stykke stof, eller den kan sys i to dele, hvilket giver en åbning midt for og en midt bag.

Øverste kravedel stives af med vlieseline på vrangen. Derefter samles overdel og underdel sammen. Video viser fremgangsmåde, hvordan du monterer blondekant på krave.

Model pigebluse 7196 

 

 

Læs mere

Standkrave (*)

sy standkraveSådan syr du standkrave

Standkrave bruges ofte på skjorter men også på bluser og sjælden på jakker

Her kan du finde en trin-for-trin vejledning i billeder hvordan man syr krave med stand

Eller du kan se en video. Videoen viser hvordan du samler stand og krave. Kraven er konstrueret, syet, retten er vend ud og der er syet puntestikning fra retten. Først kraven er fastgjort til den ene side af stativet med en mindre sømrummet det er indkapslet mellem de to syede stykker og. Når sys sømrummet trimmes, kan standen er i vendes ud.

Læs mere

Elastik (*)

sy elastikSådan syr du elastik

Da elastikken først blev opfundet af englænderen Thomas Hancock  i 1820, måtte man før den tid nøjes med bånd eller remme til at holde tøjet oppe.

I dag har vi svært ved at forestille os et liv uden elastikker.

Her kan du se, hvilke teknikker man bruger, når der skal monteres en elastik i tøjet

 

 

Læs mere

Jersey (*)

Jersey - det er nemt!sy-jersey

Jersey er ideal stof for begyndere ud i kunsten at sy.
Alle stretchstoffer kræver et specielt mønster. Hvis du er vant til at arbejde med faste stoffer, kan du måske synes at mønsterdelene ser små ud. Der er let at
sy en top ud af strækstof, selv med en almindelig symaskine, man skal bare kende nogle få regel. T-shirts er billige, men der er ikke det samme, som en skræddersyet top.

 

Modeller: Jersey cd'er og symønstre - enkeltvis, jersey

Læs mere

Nederdel med linning og foer (*)

sy nederdelNederdel med linning og foer

Arbejdsgang til nederdel :

Mønstret printes og samles, afmærkes og klipes ud af stoffet med sømmerum. Gålæg ordnes, indsnit, evt. læg, lommer sys. Sidesøm sys. Slids ordnes med lynlås. Nederdel foeres. Linning sættes på nederdelen, forsynes med hægter og maller, tryklåse og hængestropper. Nederdelen rettes til forneden og sys.


Modeller: cd 17, Nederdele og symønstre - enkeltvis nederdele

Læs mere

Jakke (*)

Jakke  sy jakke

Det tage 4-5 timer at sy en jakke. Men hvis du blot bruger effektivt 30-40 min om dagen, kan du fremstille denne nye personlige klædning på en uge.

Arbejdsgang til jakke:

Stof og indlæg klargøres til klipning. Mønstret printes og samles, afmærkes og klipes ud af stoffet med sømmerum. Detajler ordnes, indsnit, evt. læg eller pynt, lommer sys. Sidesøm, skuldersøm sys. Ærmesømme sys og der evt. sættes manchet på ærme, ærme sættes i jakken. Jakkens nederste kantes ordnes. Lukning ordnes. Jakke evt. foeres.Press eller damp hver gang en detajle er syet færdig, før der begyndes på nogen nyt.

Modeller: cd 34, Fortovscafé; cd 48, Duet mm; samt cd 33, Jakker og symønstre - enkeltvis Jakker

Læs mere

Sting: skræddersyet jakke (**)

sy skræddersyet jakkeSting: skræddersyet jakke

Disse sting hjælper at sikre en flot montering. Håndsyende sting kan være midlertidige og blivende sting. Håndsyning bruges fra afmærkning til oplægning.

Videoen viser syteknikker for øvede.

 

 

 

Læs mere

Sømme: fransk og udvendig (*) (**)

sy franskSømme: fransk og udvendig

Franks søm er smal, pæn og holdbar i lette tynde stoffer. Fransk søm er stærk og er enkel at sy langs lige kanter.
Udvendig søm udføres på retsiden og kan særdeles godt bruges til fleece og uldfelt

 

 

 

 

Læs mere

Sømme: Hong Kong kant og randsøm (*) (**)

sy HonkongSømme: Hong Kong kant og randsøm

Hong Kong kan fylder knap så meget som de kanter, der ordnes med foldede skråbånd. Klip skråbånd 2-4 cm bredt. En elagant måde at ordne trevlekanter.

Randsøm. Sy sømmen og og klip det ene sømmerum ned til halv bredde. Pres begge sømmerum til samme side med det smalle sømmerum nederst. Vend og sy gennem stoffet og det bredde sømmerum. En praktisk søm, som kan uvføres med små variationer.

Videoen viser bl.a. en smuk afslutning af foer med bånd

Læs mere