Vejledning og info om symønstrene

Vejledning
1 56

Der er flere muligheder i elektroniske mønstre, end man lige skulle tro. For at få det fulde udbytte vil det være en fordel at kigge på vejledningerne. Dette gælder hvad enten du køber dem på cd eller som enkeltmønstre.

Benyt dig af vejledningerne, som du finder i menuen til højre. Her kan du bl.a. se hvordan du lægger A4-arkene sammen til et færdigt mønster mm.

 

hjerte

God fornøjelse!

Olga

 

 

Om stofforbrug

Om stofforbrug

----

Universal syvejledning

Universal syvejledning: hvordan klarer jeg projektet?

Har du nogensinde sat dig ned for at sy en beklædningsgenstand, og så var du ikke sikker på, hvor du skulle starte? Hvad kommer først: lynlåsen eller sidesømmene, indsnittene eller lommerne? Og spiller det overhovedet nogen rolle?

Erfaringerne fra modebranchen kunne lære os, at man får det bedste resultat, hvis man kender den korrekte rækkefølge for syningen. Tøjets dele håndteres færre gange, hvilket igen forhindrer delene i at blive slidt eller hevet skævt. Hvert stykke er lettere at presse og den samlede tidsforbrug bliver mindre.

Læs mere…

Sådan samles arkene

Sådan samles arkene

Når arkene er printet ud, samles de nemmest ved at lægge dem på et blødt underlag og derefter stikke en nål lige igennem arkenes fire hjørner, hvor de skal samles med naboarkene.

Således behøver du ikke at klippe arkene til, og det er nu hurtigt og let at tape dem sammen.

Til at begynde med kan det godt tage lidt tid, men den nødvendige rutine kommer hurtigt, og så går det nærmest automatisk.

Se fremgandsmåde

Læs mere…

Cd'erne i brug

Cd'erne i brug

Sæt cd’en i cd-drevet. Programmet starter som regel automatisk, ellers starter du det fra stifinderen. Cd’en arbejder fra cd-drevet og kræver ikke installation på harddisken.

Se videoen

Læs mere…

Tilpasning af voksenmodel til barnestørrelse

Tilpasning af voksenmodel til en barnestørrelse

Mennesker er forskellige. Selv om vi alle har to arme, to ben, et hoved og en torso, er der stadig forskel på en mands og en kvindes krop. Og skønt en dreng ligner en mand, er han ikke kun en mindre model af denne. På samme måde vil tøj til en voksen kvinde ikke kunne designes ved blot at gøre pigetøj lidt større over hele linjen.

Læs mere…

Om cd'erne

Om cd'erne

Når du har åbnet cd'en, er det muligt for hver enkelt model at indtaste individuelle mål og udskrive mønstre i fuld størrelse fra en hvilken som helst printer.
Programmet arbejder fra cd-drevet og kræver ikke installation på harddisken. Ved hjælp af den helt nye platform, der introduceres på CD 22, CD 32, CD 37, CD 40 og CD 42, kan programmet bl.a. udregne stofforbrug, tilføje sømmerum og udskrive alle mønsterdelene på én gang.

Læs mere…

God pasform er alfa og omega

Giv tøjet en god pasform

Velsiddende tøj er ikke kun spørgsmål om syteknikker; pasform er mindst lige så vigtig. Kravene til pasform ændrer sig fra snit til snit. Super-easy mønstre har løse snit, og ofte sidder tøjet kun til ved skuldrene og taljen. De fleste tunikaer og bluser med flagermusærmer er eksempler på denne slags mønstre. Mønstre til klassisk stil følger den naturlige kropsfacon med den mervidde, de indeholder, afhængigt af moden. Afslappet eller elegant stil giver en behagelig, løs pasform.

Læs mere…

Tag korrekte kropsmål

rz 1

Sådan tager du korrekte kropsmål

Inden du går i gang med at sy en model ud fra et individuelt tilpasset symønster, er det vigtigt, at de kropsmål, du tager, er korrekte.

Du skal tage fire kropsmål, for at programmet kan tegne mønstrene. Alle mål skal tages glat og uden at stramme. Tag disse mål nøjagtigt med et målebånd, der ikke giver sig. Du kan også bede en anden person tage eller kontrollere dine mål, da det kan være svært at måle på sig selv.

Læs mere…