Sådan tager du korrekte kropsmål

Standardbestilling ved indtastning af personlige mål

Inden du går i gang med at sy en model ud fra et individuelt tilpasset symønster, er det vigtigt, at de kropsmål, du tager, er korrekte.

Du skal tage fem kropsmål, for at programmet kan tegne mønstrene.

Alle mål skal tages glat og uden at stramme. Tag disse mål nøjagtigt med et målebånd, der ikke giver sig. Du kan også bede en anden person tage eller kontrollere dine mål, da det kan være svært at måle på sig selv.

 

Højde (RZ_1)


Stil dig med ryggen mod en væg. Læg en lineal fladt på hovedet og ind mod væggen. Marker højden på væggen og mål fra markeringen til gulvet.

Brystvidde (RZ_16)


Mål rundt om ryggen hen over det højeste punkt på brystet og den bredeste del af ryggen uden på din bh
 
Under bryst (rz_17)


Taljevidde (RZ_16)

Bind en snor rundt om taljen for at markere den naturlige taljelinje. Mål uden at stramme. For at finde den naturlige taljelinje skal du bukke din overkrop lidt ned til gulvet. Det sted hvor kroppen ”knækker” ligger din talje.
NB! Du skal altid gå ud fra den naturlige taljelinje uanset hvor, dit tøjs talje ligger
 Hoftevidde (RZ_19)

Mål på det bredeste sted, ca. 15-25 cm under taljelinjen,  afhængig af din højde. Sørg for, at målebåndet ikke strammer. I mange tilfælde skal du bruge et hoftemål, der tager hensyn til maven. 
Illustrationen nedenfor viser den stiplede streg, hvor der skal måles. Der er (under maven) vist den ekstra vidde, du skal lægge til ved måltagningen.

Dette kan gøres ved at benytte metoden fra illustrationen , nemlig at holde en lineal eller lignende vertikalt ned fra mavetoppen og føre målebåndet uden om. Det samlede mål bliver således en omkreds fra "mavetop" til "bagtop" i en horisontal linjeføring.
 

Hoftevidde uden hensyn til mave (rz_20)   
 

Klippekort til Det Store Symønsterkatalog

 

Gratis mønstre