Det er en fordel at registrere dig som bruger.
Du kan gemme dine personlige mål så du behøver ikke at indtaste dem hver gang du bestiller.
Læs mere, hvis du vil vide hvordan...
Udfyld alle obligatoriske felter med *.
Adressen er nødvendig hvis du vil bestille cd'erne.
Din telefon vil give os bedre mulighed for at kontakte dig for kundeservice.

Når du har trykket på registreringsknappen, får du en aktiveringsmail (kig evt. i spamboks) med et link, som du skal klikke på.

VIGTIGT!
Når du bestiller et mønster skal du godkende leveringsbetingelserne - LÆS DEM!

Krav til pasform er meget ofte en individuel sag. Har du store krav til pasformen på dit tøj, anbefaler vi, at du bruger prøvestof for at sy en prøvemodel, inden du syr den rigtige model. Det ekstra arbejde betaler sig især, hvis du anvender dyre eller teknisk krævende stoffer, eller hvis modellen er tætsiddende.

Vær også opmærksom på, at et billede ikke giver et realistisk udseende af modellen, da modellerne sys efter forskellige størrelser, og vores kroppe har forskellige proportioner. Det er altid en god ide at tjekke om du er enig med konstruktøren om modellens generelle linjer.

harPasform afhænger af følgende:
1. Mål.
Korrekt og objektiv måltagning er vigtigt. Ved hjælp af vores program får du mønstre, som passer til dine fire faste mål. Her kræves der ingen tilretning af mønsteret.

2. Analyse af kroppens proportioner og skikkelse.
Figurer med ens omfangsmål kan have forskellige former. Derfor kræver det nogle gange, at du  fintilretter modellen.

Skulderfaconen
Har dine skuldre samme hældning som mønstergennemsnittet, vil hældningen i mønstrets skuldersømmene give en god pasform. Hvis ikke, bliver du nødt til at justere mønstret af hensyn til brede eller smalle skuldre, skrå eller lige skuldre. Har du foroverbøjede skuldre trækker skuldersømmene bagud, og isatte ærmer vil ofte rynke og føles ubehagelige. I sådanne tilfælde indbefatter korrigeret pasform både justering af ærmesøm, og at skuldersømmen rykkes fremad på forstykke og på bagstykke. Tjek også halslinjen.

Brystlinje, ryg og taljelinje
Tjek position af brystlinje. Ved højtsiddende bryst trækker stoffet over brystets toppunkt og rynker under brystet. Ved lavtsiddende bryst trækker stoffet over brystets toppunkt og rynker over brystet.

Vær opmærksom på ved tilretning af pasform, at omfanget af brystet kan være ens ved smal ryg med kraftigt bryst og ved bred ryg med lille bryst. Her skal du både arbejde med modellens forstykke og bagstykke. Kombinationen af kraftigt bryst og smalle skuldre kan resultere i, at overskudsstof får ærmegabet til at gabe. I det tilfælde skal sylinjen på skuldersømmen sænkes. Ved smal og bred ryg tillægger du eller fjerner vidde ved sidesømmen og ved ærmegab. Rund ryg får overdelen til at rynke, og mønstret skal derfor justeres. Det gør du ved at skubbe øverste del opad for at gøre ryggen længere “midt bag”. For at beholde ærmegab, bliver det nødvendigt at tilføje (eller forstørre) skulderindsnittet.
Taljelinjens position er afhængig af kortere eller længere ryglængde end mønstergennemsnittet.

Ærmer
For at sikre at modellen får en god pasform, skal du tjekke, om ærmemålet svarer til din størrelse. Eksempler på afvigelser kan være kraftig overarm, tynd overarm, lang eller kort arm.

Hofteform, mave & lår
Disse faktorer har særlig indflydelse på buksers pasform. Start med skridtdybden og skridtlængden. Bestem om disse mål skal være kortere eller længere.  Tjek også bukselængde på ydre og indre sidesøm. Det er en rigtig god idé at lave en prøvemodel, når du syr bukser. Kig på, om du har fremstående mave, svajryg, kraftigt eller fladt sæde, kraftige eller tynde lår, og så skal du tage hensyn til dette i din model.

Gode råd i rubrikken
”Sådan gør du”

ex1

Du kan købe stof hos os

 print_m_1.jpg

Her kan du printe dine mønstre

tips_and_tricks_1.png

 

Klippekort til Det Store Symønsterkatalog

 

Gratis mønstre